Přeskočit na: obsah, hlavní­ menu

nábytok do Vášho domova


Vyhledávání­

Jedálenská lavica, moderné záležitosť?

Veľa z nás si po prečítaní titulku vybaví domácnosť 60. a 70 rokov minulého storočia, kedy tento nábytok nechýbal v takmer žiadnom jedálnom setu. A u tejto predstavy myšlienka na jej obstaranie tiež väčšinou končí. Avšak práve jedálenský lavica je aktuálne moderným trendom jedální!

Rohová jídelní lavice Bern

Od svojej predchodkyne sa moderné jedálenské lavice líši najmä povrchovou úpravou, kde frézované detaily boli vymenené za rovné čisté línie, ktoré oživuje očalúnenie modernými vzormi látok. A práve v širokej ponuke vzorov, ktoré sa dajú kombinovať, si uvedomíme, že jedálenský lavica sa naozaj môže stať súčasťou našej jedálne.

Kde jedálenský lavicu oceníte?

Ak riešite nedostatok priestoru v kuchyni au jedálenského stola vyžadujete pohodlie aj napriek nedostatku miesta, potom sú jedálenské lavice to pravé pre Vás. Počítajte s nami: Priemerná stolička má šírku 45cm, k strane jedálenského stola postavíme dve. Manipulačný priestor by mal byť aspoň 30cm pre každú stoličku. To je dohromady 150 cm. Ak by sme za ten istý stôl dali jedálenský lavicu v tejto dĺžke, potom máme miesto pre osoby tri.

Jedálenská lavica nám vyrieši aj opačný problém a tým je priestranná kuchyňa alebo jedáleň, kde jedálenské stoličky pri stole vyzerajú neusporiadane a ruší tak celkový dojem, ktorý sme pracne vytvárali. Ak jedálenská stolička nakombinujete s jedálenskou lavicou, vytvorí nám opticky ucelený jedálenský priestor.

Rovná alebo rohová?

Dôležité sú požiadavky, ktoré na jedálenský set máme. Rovné jedálenské lavice majú veľkú výhodu a to, že ich môžeme umiestniť kamkoľvek. Hodí sa do malých aj veľkých priestorov. Výborne ich využijeme, ak potrebujeme za jeden stôl usadiť viac ľudí, ich uložením z oboch strán. V praxi sú takto rovné jedálenské lavice hojne využívané v reštauráciách. Rohové jedálenské lavice využijeme ak potrebujeme vyplniť roh miestnosti. Veľmi dobre sa vynímajú aj v otvorenom priestore, kde nám ohraničí jedálenský zónu oveľa lepšie ako lavica rovné, u ktorých je vhodné ich umiestniť bližšie k stene.

Jídelní sestava s rohovou lavicíJídelní sestava s rovnou lavicíRohová jídelní lavice Sevilla

Rohové jedálenské lavice sú pravoľavej, to znamená, že ich môžeme umiestniť do ktoréhokoľvek pravouhlého rohu miestnosti. Navyše rohový diel lavica môže plniť funkciu police alebo byť očalúnenie a využívaný ako miesto na sedenie. Posledným nami menovaným kladom jedálenských lavíc sú úložné priestory, ktoré sú umiestnené pod sedadlom. Zhodnotenie ďalších pozitív tohto nábytku necháme na Vás.

Späť na "Články"