Přeskočit na: obsah, hlavní­ menu

nábytok do Vášho domova


Vyhledávání­

Akú funkciu majú u matracov zóny?

Ak hľadáte vhodnú matrac pre kvalitný spánok, iste ste už narazili na pojem zóny. O čo sa presne jedná a na čo zóny slúži? Je dobré kúpiť matrac s rôznymi zónami alebo bez?

Zóny matrací

Matrac, ktorá obsahuje zóny, je zložená z rôznych tvrdosťou materiálu. Tieto rozdielne tvrdosti sú špeciálne prispôsobené potrebám ľudského tela tak, aby užívateľovi poskytli zdravý spánok. Typicky sa vyrába matrace s počtom zón 5 (pr. Matrace Venezia ) alebo 7 (pr. matrace Regina ). Čím väčší počet zón matrac obsahuje, tým viac zodpovedá požiadavkám nášho tela a tým je pohodlnejšie. Kúpiť sa však dajú aj matrace bez zón (pr. Zora ).

Pri kúpe matraca sa zónami je však potrebné venovať veľkú pozornosť tomu, kto bude matrac požívať. Klasické matrac so zónami pre dospelých sú nevhodné pre malé deti, kde tvrdosť jednotlivých zón nezodpovedá proporciám ich tela.

Matrac so zónami odporúčame nielen ľuďom so zdravotnými problémami (ako je bolesť chrbta a hlavy spôsobená nekvalitným spánkom), ale aj ako prevenciu. Zóny Vám poskytnú kvalitu, pohodlie a zdravie.

Späť na "Články"