Přeskočit na: obsah, hlavní­ menu

nábytok do Vášho domova


Vyhledávání­

Hmotnostné limity matracov

Neviete si rady s výberom váhovej kategórie u matracov?

Nie je to tak zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. Každá matraca má stanovenú určitú nosnosť. Vďaka tejto informácii viete, akú záťaž je matrac schopná dlhodobo znášať. Nosnosť je nutné dodržiavať preto, aby matrac časom nestrácala na kvalite. Medzi základné pravidlo správneho výberu patrí:

Vyberte si matrac, ktorá má nosnosť minimálne o 5 kg vyššia, než je Vaša hmotnosť. Ak si vyberiete matrac s nosnosťou, ktorá je rovnaká alebo menšia, ako je Vaša hmotnosť, môže po čase dôjsť k preležaniu matraca. Matrace, ktoré sú určené pre výrazne väčšiu nosnosť, tiež nie sú ideálne, pretože zbytočne priplácate za materiál určený pre ťažšieho človeka.

Na našich stránkach si môžete vybrať v rozšírenom vyhľadávania matraci podľa nosnosti. Po kliknutí na odkaz rozšírené vyhľadávanie zvolíte pri type tovaru - matrace. Potom posuniete šípku na požadovanú nosnosť. Je vhodné vyhľadávať tovar naozaj podla Vašu hmotnosti. Ak zvolíte nosnosť vysokú, už sa vo výsledkoch hľadania nezobrazí matrac s nosnosťou nižšou.

Nie vždy je však váhová kategória matraca pevne stanovená. Existujú aj matrace, ktorej váhovú kategóriu možno nastaviť. Jedná sa o matrac s ortopedickým lamelovým roštom, pri ktorých je možné opakovane meniť hmotnostnej kategórie pomocou výmenných nosníkov (napr. Matrace Sára) . Tieto matrace možno nastaviť až do váhovej kategórie 200 kg.

Späť na "Články"