Přeskočit na: obsah, hlavní­ menu

nábytok do Vášho domova


Vyhledávání­

Prikrývka Zátěžová 4,5kg

Snímatelný potah:NE
Pratelný potah:NE
Pre alergikov:NE
Ročné obdobie:celoroční
Záručná doba:2 roky
Dodáváme do:1-2 týdnů

Pre malé deti váhy 16 - 20,5 kg. Prikrývka má 4,5kg a je zdravotná pomôckou pre väčší pocit istoty aj celkové upokojenie. Napomáha deťom lepšie zvládnuť stresujúce udalosti. Zlepšuje život deťom i dospelým s poruchami sústredenia, autizmom a ďalšími chorobami. Zaťažovanie častí tela pôsobí terapeuticky, navodzuje pocit bezpečia a objatí. Pomáha k uvoľneniu, upokojenie, objavenie hraníc vlastného tela i zlepšenie koncentrácie.


Komu záťažové prikrývky pomáhajú:

Záťažové prikrývky sú využívané u širokej škály diagnóz. Sú súčasťou starostlivosti o klientov s poruchami autistického spektra, fetálnym alkoholových syndrómom, ADHD, hyperaktivitou, úzkostliví poruchou, syndrómom CAN (syndróm týraného, zneužívaného a zanedbaného dieťaťa), posttraumatickú stresovú poruchou, nespavosťou, všeobecnými prejavy dráždivosti, nepokoje a nestability. Ľuďom dlhodobo pripútaným na lôžko, ktorí vďaka nim môžu vnímať vlastné telo (záťaž napr. Končatín stimuluje mozog novými podnetmi a vnímaním tejto časti tela).

Využívajú ich tiež ľudia, ktorí pracujú vo veľmi stresovom prostredí, ako relaxačné pomôcku.

 

Ako záťažová prikrývka funguje:

Záťaž vo forme polypropylénových guličiek je v prikrývke rovnomerne rozmiestnená prešitím. Guličky sú rozložené tak, aby zabezpečili užívateľovi optimálny tlak. Záťažové prikrývky stimulujú hlbokým jemným tlakom, ktorý navodzuje pocit bezpečia, upokojuje a pomáha lepšie sa sústrediť. Vzhľadom k tomu, že neexistuje žiadna farmakologická liečba autizmu, sú tu záťažové prikrývky, ako ďalší z možností, ako zmierniť a upraviť určité čiastkové problémy spojené s týmto ochorením a potlačiť jeho nežiaduce prejavy.

 

zloženie:

Vnútorný poťah prikrývky je vyrobený z 100% bavlny, ktorá je zároveň mäkká a odolná.

Vonkajší poťah je z 50% Lyocell + 50% bavlny pre zaistenie priedušnosti prikrývky. Lyocell je prírodné vlákno, vyrábané ekologicky, má vynikajúce vlastnosti, je savejšia ako bavlna, chladí lepšie než ľan a je mäkší ako hodváb. Viac o ňom tu .

Náplň: Polypropylénové guličky

 

Silu zaťaženie prikrývky je dobré prispôsobiť svojmu majiteľovi podľa váhových kategórií:

rozmer prikrývky váha prikrývky
váhová kategórie

135 x 100 cm

3,5 kg

10 - 16 kg

135 x 100 cm 4,5 kg 16 - 20,5 kg
135 x 100 cm 5,5 kg 20,5 - 35 kg
135 x 200 cm 8 kg 32 - 63,5 kg
135 x 200 cm 11 kg 63,5 kg - viac

 

 

 

 



Preprava u tohto tovaru je po celej SR ZADARMO.

 CenaKusov 
Rozměr 135x100 cm (4,5kg)246,00 €
Späť na prikrývky